Erikoisosaaminen

Vikakoodien tarkastus

Nykyisin autoissa on paljon ohjausyksiköillä ohjattuja järjestelmiä, kuten esimerkiksi: moottori (EMS), vaihteisto (GMS), mittaristo (ICL) sekä jarrut (BMS). Näiden lisäksi on olemassa kymmeniä muita järjestelmiä. Vian selvityksen kannalta tärkeää on tuntea jarjestelmien toiminta, jotta voi selvittää vikaa tai oiretta. Järjestelmien tuntemus, vikojen selvitys ja korjaaminen ovat VMS ajoneuvohuollon erikoisosaamista.

TOPauto

 

 

VMS ajoneuvohuolto on panostanut uudenaikaisiin työkaluihin, jotta ajoneuvojen korjaus ja huolto on sujuvaa. Taustatukena toimivat isot varaosatoimittajat, joiden tekninen tuki on aina käytettävissämme uusimpia teknisiä tietoja myöten. Testereinä vian hakuun on Launch-, Autell- ja icarscan-testerit sekä Cub sensor aid -ohjelmointi TPMS-rengaspaineantureille. Ilmastoinnit huolletaan TOPauton täysautomaattisella ilmastoinninhuoltokoneella.

Uudet tiukentuneet päästövaatimukset pakottavat autonvalmistajia hybridimalleihin, minkä koulutukseen panostetaan myös meidän korjaamossamme. Hybridimallien huoltoon ja korjaukseen vaaditaan sfs 6002 -standardin mukainen koulutus, koska ajoneuvoissa käytetään korkeajännitteitä. Hybridiajoneuvoihin tarvitaan lisäksi mallikohtainen tuotetuntemus turvallisen työn takaamiseksi, joka turvaa myös ajoneuvon käyttäjälle turvallisen käytön.Automaattivaihteisten erikoishuolto

 

 

 

Nykyaikaisten automaattivaihteisten autojen huollossa tarvitaan koneellista huoltoa, johon olemme erikoistuneet.

 

 

 

 

Nelipyöräsuuntauslaite

 

Korjaamollamme on käytössä myös nelipyöräsuuntauslaite. Suuntaus on tärkeää nivelen vaihdon sekä renkaan vaihdon yhteydessä. Sillä taataan auton turvallisuus ja myös renkaiden tasainen kuluminen, ja näin asiakas myös säästää.

 

Nelipyöräsuuntauslaite

 

 

 

 

 

 

 

Nelipyöräsuuntauslaite

Ilmastointihuoltolaite

 

Ilmastointijärjestelmien huoltoon suunniteltu erikoislaite. Uusissa autoissa ilmastointijärjestelmissä on erityinen HFO1234YF-aine, mitä varten tarvitaan erikoislaitteistoa. Laitteistossa on myös hybridiautoja varten suunniteltu huuhtelujärjestelmä. VMS ajoneuvohuolto huoltaa ammattitaidolla myös uudet autot!

 

Texa Adas -järjestelmä

 

 

Texa Adas -testijärjestelmä, jota käytetään autossa olevien kameroiden ja tutkien kalibrointiin. Kalibrointi suoritetaan, kun esimerkiksi autoon on vaihdettu uusi tukivarsi alustaan ja tehty pyöränsuuntaus. Kalibrointi on tärkeää tehdä, jotta auton turvallisuus on ennallaan kuljettajaa avustavissa jarjestelmissä (esimerkiksi hätäjarrutus, kaistavahti ja adaptiivinen vakionopeussäädin).

VMS Ajoneuvohuollolla on käytössään Texa Diagnostic Special -laitteisto ja olemme spesialisteja niiden käytössä (alla). Diagnostiikassa on mukana pakokaasujen analysointi sekä katsastustodistus.

 

Dexa

Dexa

Texa